Wat is Osmose water 

Wat is het verschil tussen osmosewater en gewoon kraanwater?

In normaal kraan- en regenwater zijn mineralen, zouten, kalk en bacteriën opgelost. Deze resten verdampen niet mee en blijven achter op uw ramen. Na een regenbui en het opdrogen van het water ziet u vaak de bekende kringetjes op uw raam. Osmosewater is water waaruit alle onzuiverheden zijn gefilterd. Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd, "puur" of "schoon" water (KLIEN water) genoemd. Gedemineraliseerd water wordt ook toegepast in niet-onderhoudsvrije accu’s. Dit zuivere water laat geen residu achter op uw ramen, eenvoudigweg omdat alles eruit gefilterd is. Verdampt osmosewater laat dus niets achter. Uw raam droogt op zonder druppels, vuil of strepen.

Hoe worden de ramen gewassen?

Osmosewater wordt aangebracht met behulp van een uitschuifbare telescoopsteel, waarop een borstel is bevestigd om het osmosewater gelijkmatig over het raam te verdelen. Een slang langs de steel pompt het osmosewater omhoog, waardoor er constant water wordt gespoten tijdens het borstelen. Hoewel er veel water omlaag valt, is het niet nodig om druk uit te oefenen op het raam om het schoon te krijgen. Osmosewater vormt een verbinding met het vuil op het raam, waarbij de borstelkracht geen invloed heeft op de reiniging. Het oplossende vermogen van osmosewater trekt vuil zelfs uit de poriën van het glas.

 

Uw ramen voor de eerste keer reinigen met osmosewater

Bij de eerste reiniging met osmosewater kan het voorkomen dat het raam niet perfect opdroogt vanwege oude vuil- en zeepresten in de poriën van het glas. Vooral als er lang niet is gewassen of als er veel sop is gebruikt door de vorige glazenwasser, kan er een aanzienlijke residuaal op het raam zitten. De eerste keer wassen met osmosewater kan resulteren in veel vrijkomend sop, omdat de oude soplaag eerst moet worden verwijderd.

 

Wat zijn de stappen na het reinigen van de ramen met osmosewater?

Na het wassen wordt het raam nagespoeld met osmosewater om het laatste vuil uit voegen en naden te verwijderen. Osmosewater reinigt dieper en geeft een schoner resultaat dan de traditionele reinigingsmethoden. Bij aanwezigheid van vogelpoep op de ramen kan dit in 90% van de gevallen eenvoudig worden verwijderd, doordat osmosewater de vogelpoep losmaakt en het na enkele keren borstelen volledig verwijdert.

 

Wat moet u vooral niet doen na het reinigen van uw ramen?

Na reiniging met osmosewater kan de raamtrekker niet meer soepel over het raam glijden, omdat het ruwe laagje (microscopisch zichtbaar) is verwijderd. Dit laagje zorgt ervoor dat hemelwaterdeeltjes (inclusief vuil) gemakkelijker aan het glas hechten, waardoor het raam sneller vuil wordt.

 

Hoe ziet het reinigingsproces eruit?

Na de eerste reiniging gaat het proces nog een tijdje door, waarbij osmosewater oud vuil in de poriën van het glas opneemt. Bij het opdrogen blijft een klein beetje oud vuil achter, zichtbaar als kleine vlekjes op het raam. Extra grondig spoelen bij de eerste reiniging lost dit in 95% van de gevallen op. Vanaf dat moment zullen de ramen steeds schoner en langer schoon blijven, waardoor het oppervlak gladder wordt en minder vuil kan hechten.

Is osmosewater schadelijk voor het kozijn of het milieu?

Wetenschappelijk onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek heeft aangetoond dat osmosewater geen schadelijke gevolgen heeft voor kozijnen of gevels. Eveneens blijkt uit het onderzoek dat het geen schadelijke impact heeft op het milieu. Hoewel osmosewater drinkbaar is, is het niet nodig en wordt kraanwater aanbevolen vanwege de gezonde mineralen zoals calcium en magnesium die het bevat.